sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Lunta ja pikkujouluja..

Oikein hyvää sunnuntaita kaikille! Oli kyllä mukava pitkästä aikaa herätä sunnuntaina ennen yhdeksää ja vieläpä ilman herätyskelloa! Olen kyllä yhä edelleenkin pukeutunut yöhousuihin ja toppiin..  mutta kyllä kai sitä sunnuntaina saa :) Täällä suunnalla on ollut hiljaiseloa pidemmän aikaa ja tiedän, että tämä on huono tekosyy.. mutta kun niitä töitä on vain ollut niin paljon! Viime viikolla olin joka päivä töissä n. 11 tuntia ja myöhemmin selviää, mitä olen tehnyt ne muutamat harvat vapaat tunnit päivässä.

Tämä aamu alkoi kuitenkin musiikkia (myönnän, että yksi joululevykin on jo soittimeen eksynyt) kuunnellen ja ikkunasta näkyvää valkoista maisemaa tuijotellen. Torstai-aamuna tulin vauhdikkaasti portaat alas parvelta.. vilkaisin ikkunasta ulos puolessa välissä ja lummipyryn innoittamana astuin yhden portaan huti ja loppumatka tultiinkin sitten rytinällä.. onneksi ei käynyt kuinkaan. Lumi kuitenkin pelasti päiväni ja 12 tunnin työpäivä meni hujauksessa kun olin niin onnellinen lumesta! Kotiin lähitessä tosin tajusin sen muuttuneen loskaksi.. mutta ei sekään haitannut. Jalkakäytävien liukkaus tuli tosin yllätyksenä perjantai-iltana ja yönä kun pikkujoulukansana olimme liikenteessä.. Meinasin kotimatkalla murtaa lonkkani kun taiteilin peilijäällä korkojeni kanssa.. mutta onneksi murtumia ei tullut.

 Pikkujoulut olivat siis tässä firmassa ensimmäiset minulle ja olin kyllä yllättynyt kuinka paljon siellä oli ihmisiä. Ensin etkoiltiin vähän nuoremman ja vanhemmankin porukan kanssa ja lopulta siirryttiin sitten itse juhlapaikalle. Minulle ja eräälle nuorelle herra S:lle nämä olivat tosiaan ensimmäiset vuosijuhlat/pikkujoulut.. liikuttiin kyllä koko ilta aikalailla toistemme seurassa ja luultavasti aiheutimme pienen huhun molempien työporukoissa (ainakin sen jälkeen kun jaoimme toistemme juomat juomalla samasta pullosta/lasista) :) Onneksi tämä kuitenkin on positiivista puhetta (sen vääryydestä huolimatta), koska pikkujoulukansan seassa näkyi vähemmän imartelevia tapahtumia.. onpahan maanantaina aamukahvipöydässä jotakin puhuttavaa. Mutta olihan ne varsin mainiot pikkujoulut. Tanssin jalkani kipeiksi senioreiden ja "junioreiden" kanssa. Pääsin jopa pyörähtätelemään oikein taitavan herran kanssa tanssilattialle. Firman talenttikin löytyi.. Herra S:n jatkaessa iltaa omien ystäviensä kanssa vähän aiemmin, jäin minä vielä muiden kanssa tanssimaan ja suuntasin omien ystävieni luokse Helsingin suuntaan vasta hieman ennen kahta. Eilinen menikin sitten jalkoja hoivaten ja rakkoja laastaroiden :)


Pitkien työpäivien jälkeen olen yleensä tullut jostakin ostetun patongin tai salaatin kanssa kotiin ja tarttunut neulepuikkoihin tai virkkuukoukkuun. Joululahjapaja on siis jo jokin aika sitten avautunut ja eräät joululahjat (pipo ja lapaset) löysivät jo tiensä uudelle omistajalleen, koska en tajunnut piilottaa niitä..:)


Villasukkia, tulevan huivin kukkaneliöitä ja lankakeriä löytyy tällä hetkellä niin hyllyiltä kuin pöytie päältä.. oikeastaan niitä löytyy melkein joka paikasta. Siivoaminen kun on jäänyt viime aikoina hieman vähemmälle ja tavarat ovat jääneet aina sinne minne ne olen kiireessä laskenut.


Ostin kummitytölle ehkä maailman suloisimman liukurin! En vain voinut vastustaa Wuuuf:ia kun työkaveri niitä urheiluseuransa edustajana myi. Pakkohan sellainen oli saada! Tosin tuo pääkaupunkiseudunkin vallannut lumi houkuttelisi testamaan tyynyä.. mutta onneksi lunta ei taida siihen hommaan olla ihan riittävästi vielä.. joten kummityttö ehkä saa kuin saakin tyynyliukurinsa :) Wuuuf:n tuotteisiin voi tutustua osoitteessa http://www.wuuuf.fi/. Kaikki Wuuuf:it valmistetaan siis Suomessa.. se olikin ehkä yksi syys tuotteen ostamiseen omalla kohdallani.


Perjantaina jututin pomoakin sen verran, että sain luvan pitää joulun aikaan viikon vapaata. Olen siis joulun ja uv:n välipäivät lomalla ja suuntana onkin siis Satakunnassa vietetyn joulun jälkeen Pohjois-Pohjanmaa. Kummityttökin tulee silloin viikoksi mummolaan hoitoon joten saan toimia päivittäin lapsenvahtina kun mummu menee töihin.. ja kun ei vielä tiedetä saako pappa ollenkaan lomaa.. sen näkee sitten! Nyt taidan kuitenkin alkaa kokkailemaan.. ja yöhousuista en taida luopua koko päivänä :) Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti