keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Kirjoja talven ihmemaassa

Mikä on parempi tapa viettää lumisateen, pakkasen ja tuulen tahdittamia talvi-iltoja kuin kirjan kanssa sohva nurkkaan linnoittautuminen.. no ok, iltoihin on kuulunut myös seinän paikkaamista, käsitöitä ja joulumusiikkia :) Naapuri tuli poran teränsä kanssa väärälle puolelle seinää ja on käynyt sitä täyttämässä, tasoittamassa ja huomenna olisi vuorossa maalaus. Käsitöissä ollaan pidättäydytty joululahjoissa eli sukissa, lapasissa ja pipoissa.

Seuraavassa kuitenkin hieman viimeaikaisia kirjoja, joita olen lukenut. Marian Keyesin Hurmaava mies oli lukemistossa jo aika kauan sitten, mutta en ole vielä palauttanut sitä kaverin hyllyyn..Kyseessä siis aika kevyt kirja ja taisinpas sen syksyn sateiden aikaan ahmia ihan muutamia iltojen aikana. Olen aina tykännyt Keyesin tavasta kirjoittaa ja tämäkin kirja oli taattua hömppä-laatua :) 


Markus Zusakin Kirjavaras on vilahdellut monissa blogeissa ja kaverin kirjahyllystä sen bongasin jo hyvän aikaa sitten. Kirjan alku meinasi hieman tökkiä ja ajattelin jo, että tuleeko tästäkin kirjasta yksi ikuisuusprjekti.. mutta ei! Jossakin vaiheessa kirja tempaisi mukaansa ja lopulta sain viime viikonloppuna luettua kirjan loppuun junamatkalla Parkano-Helsinki. Pyydän anteeksi viereisen paikan nuorelta herralta. Puhelimeni soi vähän väliä ja venkuilin paikallani kirjaa lukiessani..muutaman kerran taisin kyynärpäällä tempoa toisen käsivarteen.. Anteeksi! Olisin niin toivonut kirjan jatkuvan vielä.. se jäi jotenkin niin kesken..


Kirja johon palaan aina tietyin väliajoin.. tai pitäisikö sanoa kirjailija.. eli Jane Austen. oikeastaan minulla on koko ajan jokin Austenin kirja kesken. Viimeisimpänä olen siis jälleen kerran lukenut Emman. Emma on ainoa Austenin kirja, joka hyllystäni löytyy suomenkielisenä.. kaikki muut ovat englanniksi ja ovat sen takia hieman raskaampaa luettavaa. Otin tuon kirjan ensin unilukemiseksi..eli kirjaksi, jota luen ennen nukkumaanmenoa.. huono ajatus! En malttanut lopettaa lukemista ennen aamuyötä :) Minkähän Austenin sitä seuraavaksi hyllystä kaivaisi esiin.. vai olisiko vuoro Alcott:n Pikkunaisilla??


Levylautasella on pyörinyt viimeaikoina ahkerasti joululevyt. ONK, Rajaton ja Club for Five.. siinäpä ne soitetuimmat joululevyt. Muutamia levyjä on taas kaupasta tarttunut mukaan.. ehkäpä niistä jonakin toisena päivänä :)

Hitsi vie! Unohdin ihan kokonaan pestä tänään pyykkiä! Olin viime viikonloppuna pikkujouluilemassa, treenaamassa ja sukuloimassa Oulun korkeudella ja siltä reissulta on hieman kertyneenä pyykkiä.. no.. jospa sitä huomenna muistaisi vähän paremmin. Nyt taidan linnottautua muutaman uusimman Gossip Girlin pariin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti