sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Sydäntalven Lukemiset

Kirjojen suhteen olen alkuvuodesta ollut todella laiska.. Toisaalta olen töissä istunut nenä kiinni kirjoissa ja aivan liian monesti olen viimeisenä ennen nukkumaanmenoa yrittänyt löytää vastauksia kysymyksiini kirjasta, joka kertoo kaiken mahdollisen ionikromatografia-tekniikoista.

Ne muutamat kirjat joita olen menneiden kuukausien aikana lukenut, ovat siis olleet suhteellisen kevyitä.. vastapainona kaikelle muulle.

(Kaikki kuvat Googletettu)
Scott Westerfeld:in Niin eilistä on löytynyt omasta kirjahyllystä jo muutaman vuoden ajan ja tämä taisi olla toinen kerta kun sen luin. "NIIN EILISTÄ paljastaa trendien maailman pelisäännöt ja saa lukijan kyseenalaistamaan kaiken, mikä liittyy tuotemerkkeihin ja brändeihin...". Kirjan takakansi puhuu totta.. Lukemisen jälkeen sanomalehteäkin, ja eritoten kaikkia mainoksia, silmäili eri tavalla. Kannattaa lukea.. ja kannattaa alkaa kyseenalaistamaan :)

Jane Green:in Kirjaflirttiä ja Candace Bushnell:in Sinkkuelämää Carrien nuoruusvuodet on molemmat ostettu matkalukemiseksi ja molemmat onkin luettu niiden lukuisten pohjois-pohjanmaan matkojen aikoina, joita olen alkuvuodesta harrastanut. Molemmat ovat kevyitä luettavia ja omaavat ihan kivan tarinan. Itse pidin enemmän Kirjaflirtistä..ehkä ihan vain sen takia, että sen kanssa voi itse luoda mielessään henkilöhahmot. Carrien elämää kun on seurannu tv-sarjassa ja elokuvissa, niin tietyt oletusarvot henkilöhahmoista heijastuivat kirjankin lukemiseen. 

Viimeinen kirja on itse asiassa vielä tällä hetkellä kesken. Jasmin Darznik:in Iranilainen tytär on todella koukuttava kirja ja hieno tarina iranilaisen naisen arjesta ja elämästä. Työpaikan aamukahvipöydässä luin tästä kirjasta arvostelun jostakin lehdestä ja tuumasin ääneen "tuo kirja vois olla ihan hyvä...". Seuraavana aamuna samaisessa aamukahvipöydässä sain kirjan lainaan eräältä työkaverilta. Toimivaa ja erittäin kätevää :) Olen vasta puolessa välissä menossa, joten en viitsi sen enempää vielä kirjaa kommentoida.. mutta kuten jo sanoin.. kirja on todella koukuttava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti