lauantai 26. tammikuuta 2013

Hengähdys ja tammikuun höpinät.

On se kumma kun uuden puhelimen joutuu nykyään liikkessäkin tilaamaan ja sanotaan, että voin saada puhelimen EHKÄ kuukauden päästä! Mitä tämä tämmöinen oikein on! Odotetaan sitten!

Hengähdystauko Pohjois-Pohjanmaalla tuli ilmeisen hyvään väliin. Väsymys alkoi painamaan ja tarvitsin pienen breikin. Toisaalta olisin kyllä mielelläni jäänyt odottelemaan tulevan kummitytön maailmaan saapumista kotiin.. mutta toivottavasti neiti S pysyy lujana ja synnyttää vasta ensi viikolla :)

Tammikuu on loppusuoralla ja olen mitteinyt, että mitä sitä oikein on saanut aikaiseksi näin vuoden alkumetreillä.. Töitä nyt tietenkin ja ehkä ihan hintsusti liikaa. Tai muuten sopivasti, mutta uuden oppiminen ja opiskelu vie jonkin verran myös omaa aikaa. Olen kutonut muutamat perus-villasukat ja ihan vähän lukenu. Kirjoja on tällä hetkellä kesken kolmekin kappaletta, joista viimeisin (eli eilen aloitettu) vaikuttaa kaikista mielenkiintoisimmalta.
 Matkalla - On the Road... tuntuu, että taidan luovuttaa tämän kirjan kanssa.. tai sitten ihan vain sisulla luen loppuun. Ainakin pokkari-versio on pienen pientä tiheään kirjoitettua tekstiä ja kirjan ensimmäiset 100 sivua ovat muiden ihmisten kirjoituksia kirjasta.. hyppäsin suoraan sivulle 111 (tai jotakin sinne päin) ja aloin lukemaan itse tarinaa. Ok, matkaa tehdään.. se on välillä rankkaa ja paikasta A paikkaan B pääseminen hankalaa..mutta siltikin. Viime lukemisella päästiin ensimmäiseen päämäärään ja siihen kirjan lukeminen onkin jäänyt taas muutamaksi viikoksi. Ehkä katson vain elokuvan.. vai muuttuuko tämä kirja jossakin välissä oikeasti mielenkiintoiseksi???? Kertokaa joku!
 Tilasin tämän kirjan ennen joulua ja ajattelin, että tämä olisi sellaista mukavan kevyttä lukemista synkkiin talvi-iltoihin, mutta enpä tiedä.. ehkä se on se kirjan aihe, mutta jotenkin tuntuu, että Tietyt tytöt(kään) ei nyt vain kolahda.Bongasin Jennifer Weinerin jonkun toisenkin kirjan työpaikan kirjahyllystä ja ajattelin, että kenties kokeilen vielä sen ennenkuin luovutan kirjailijan suhteen ihan kokonaan.
Tämän kirjan huomasin työpaikan kirjahyllyssä ja nappasin sen siitä hetken mielijohteesta käsiini. Lapsuus lahkon vankina on selviytymistarina. Kirja kertoo Kartanolaisiksi kutsutusta lahkosta ja erään pojan/miehen tarinan siitä kuinka hän aivan pienenä poikana joutui lahkoon, mutta onnistui vanhemmalla iällä karkaamaan ja aloittamaan oikean ja "normaalin" elämän. Luin kirjaa eilen illalla ja äsken hetken aikaa.. voin sanoa, että kiinnostaa sata kertaa enemmän kuin kaksi aikaisempaa kirjaa! :) Rankka aihe ja pysäyttävä.. mutta erittäin mielenkiintoinen!
 Joululoman jälkeen kävin tosiaan neiti S:n kanssa kangaskaupassa ja yksi viikko iltoineen ja viikonloppuineen menikin kankaita pyöritellessä ja ommellessa. Ompelukoneen huolto ei ilmeisesti olekkaan mikään ihan huuhaa-juttu.. Kohta 10 vuotta vanhaa konetta ei ole koskaan huollettu ja voisin nyt sanoa olevani aika haka ratkaisemaan kaikenmaailman ongelmia sen kanssa! Mutta hei, beibille on nyt kaikki ommeltu valmiiksi ja oikeastaan ainoa asia mikä kuviosta enää puuttuu on itse prinsessa.

Aika moneen tv-sarjaan olen onnistunut itseni aikojen saatossa koukuttamaan. Pahin/paras koukutus on ehdottomasti Gilmoren tytät.. ja Gossip Girl tulee aika hyvänä kakkosena. Jossakin vaiheessa koukutin itseni Greyn anatomiaan (lainasin ystävältä) ja nyt sitten hankin itselleni kolme tuotantokautta Rakkauden anatomiaa (Private Practise)!!
Täytyy sanoa, että olen ihan myyty! Täytyisi varmaankin alkaa katselemaan, että josko tilaisi ainakin taas yhden tuotantokauden lisää! Toisaalta.. jahka pääsen loppuun voin aloittaa sarjan katsomisen alusta! Minä kun en kotona ollessani osaa vain istua tv:n ääressä tekemättä mitään! Samaan aikaan voi ihan hyvin tehdä töitä, chattailla kavereiden kanssa tai vaikkapa neuloa villasukkaa.. ja silloinhan ei tietenkään ihan eksaktisti jokaista minuuttia katso :) ja kyllä, äitini kysyi tänään saako hän jossakin välissä lainaan tämän sarjan. On kuulemma aikoinaan töllöttimestä katsonut kaikki mahdolliset jaksot!

Nyt taidan lähteä katsomaan mummoa sairaalaan ja sitten kenties vähän vielä ulkoilemaan.
Rentouttavaa lauantaita!
(Kuvat googlesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti