tiistai 17. elokuuta 2010

Kesän kirjahetkiä.

Lapsuuden kesät vietin mummoloissa ja mukanani oli aina suuri kasa kirjoja. Olen aina lukenut kirjoja, mutta opiskeluaikoina aikaa veivät tietenkin kaikki muut kirjat (lue: koulukirjat) ja aikaa kaikille kivoille kirjoille jäi vähemmän. Parin kuukauden aikana olen kuitenkin taas skarpannut ja olen antanut kirjojen viedä mukanaan. Tässäpäs siis ostettuja ja lainattuja kirjoja joita olen viime aikoina lukenut.


Paulo Coelho:n kirjat ovat jo pitkään olleet lähellä sydäntäni ja tämän kirjan ahmin juhannuksen junamatkoilla. Veronica päättää kuolla on sitä taattua Coelho-laatua ja kirjaan uppoutuu huomaamattaan. Kirja kertoo hienosti siitä miten jokaisesta päivästä pitäisi ottaa kaikki irti! Kirjasta on tehty myös elokuva, joka onkin Must See -listallani.


Anthony Burgess:n Kellopeliappelsiini on herättänyt julkaisustaan lähtien paljon keskustelua. Itse en ole koskaan elokuvasta hirvittävästi piitannut joten päätin antaa teokselle mahdollisuuden kirjana. Pitkään kirja kulki työmatkoillani mukana, mutta aina jokin muu kirja vei voiton. Vihdoin ja viimein luin kirjan ja niin.. kielellisesti haastava, mutta..vaatisi ehkä toisen lukukerran tai sitten pitäisi pitkästä aikaa katsoa kyseinen leffa. Ei hirvittävästi kyllä säväyttänyt, vaikka odotin kirjan paljon tunteita.


Anna Gavaldan Kimpassa -kirjaa taisin joskus kehua. Samoiten tykkäsin Viiniä keittiössä -teoksesta. Nyt kirjakaupasta käteen tarttui kuitenkin Lohduttaja -pokkari. Kirja vei mennessään alusta loppuun ja lopussa teki mieli palata takaisin alkuun. Ei ehkä vetänyt vertoja Kimpassa -kirjalle, mutta aika lähelle pääsee kuitenkin :)
Sitten muutamia kaverilta lainattuja kirjoja. Neiti S:n kanssa siis vaihtelemme hyväksi havaittuja kirjoja/elokuvia/dvd-bokseja keskenämme ja näiden vaihtokauppojen ansiosta olen tänäkin kesänä saanut nauttia kahdesta aivan mahtavan upeasta kirjasta!
 

Lisa See:n Lumikukka ja salainen viuhka oli aivan uskomattoman hyvä. Kun neiti sitä minulle ehdotti luettavaksi olin hieman skeptinen kirjaa kohtaan. Aloitin kuitenkin samana iltana ratikka-matkalla kirjaa lukemaan ja viikkoa myöhemmin palautin kirjan omistajalleen montaa tunnemyrskyä kokeneempana. Kirjassa kuvataan tyttöjen jalkojen sitominen niin hyvin, että aloin voimaan fyysisesti pahoin kirjaa lukiessani.. Ajatelkaa nyt! 7 cm liljankukka-jalka oli se kaikista toivotuin/halutuin. Hullua, jos minulta kysytään! Kirja kertoo hienosti kahden tytön yhteisestä matkasta aikuisuuteen ja ikuisesta ystävyydestä, joka kestää ylä- ja alamäet.


Audrey Niffenegger oli minulle aiemmin aivan tuntematon kirjailija. Aikamatkustajan vaimo tarttui mukaani neiti S:n kirjahyllystä mielenkiintoisen nimen ja takakannen perusteelle. Luin kirjan käytännössä kokonaan viime viikonlopun Satakunnan reissulla.. Kirjassa pompitaan ajasta toiseen, mutta yllättävän nopeasti rytmiin pääsee mukaan eikä ajoissa mene enää sekaisin. Viime sunnuntaina istuin bussissa matkalla kotiin ja kirja lähestyi loppuaan. Minun oli kuitenkin pakko lopettaa lukeminen kesken sivun ja jatkaa vasta kotona.. kyllä, minulla nousi kyyneleet silmiin! Jälleen kerran hyvän kirjan merkki.. mutta äärettömän kiusallista julkisissa kulkuneuvoissa :)
Suosittelen kaikkia näitä kirjoja erittäin lämpimästi! Tosin Kellopeliappelsiinin voisin itse jättää väliin, jos nyt saisin päättää asiasta. Mutta.. täytynee huomenna käväistä kirjakaupassa tai neidin kirjahyllyllä :)
Kuvat on Googletettu ja otettu aikalailla ensimmäinen vastaantullut kuva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti