sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Viikon leffailut.

Tällä viikolla olen käynyt leffateatterissa ja eilen illalla neiti S:n kanssa pidimme pitkästä aikaa kunnon leffaillan pizzan, karkin, poppareiden ja jäätelön parissa.

Leffateatterissa kävin katsomassa Aleksi Mäkelän elokuvan Kotirauha. En ole kotimaisten elokuvien suurin ystävä, mutta lähdin työkavereiden kanssa kun kerran ilmaiseksi pääsimme sen katsomaan. Olin katsonut netistä leffan trailerin ja aika skeptisin mielin saliin astelin. Leffa yllätti ja katsoin sen kertaakaan kelloon vilkuilematta! Aloinkin miettimään, että pitäisikö minun antaa useamminkin mahdollisuus suomalaisille elokuville :) Suosittelen siis kaikille (varsinkin) suomalaisten leffojen ystäville tätä pätkää.. jotenkin se tarina vain tuntui kovin todelliselta aina välillä.

Eilen oli tarkoitus viettää kauhuleffa-maraton neiti S:n kanssa. Herkkuvastaavana kävin kaupassa perjantaina ja eilen sitten haettiin vielä muutama pizza mussutettavaksi. Maraton aloitettiin elokuvalla nimeltään Vanishing on 7th street.
Katoavat ihmiset ja uhkaavat varjot.. ainoa pelastuskeino on pysyä valossa. En varsinaisesti ole koskaan pelännyt pimeää ja muutamaa hermoheikkoa säikähdystä ja kiljaisua lukuunottamatta leffa ei varsinaisesti ollut pelottava. Säikähdän erittäin helposti ja sen takia yritän välttää aina kauhuelokuvia.. saan niistä liikaa ylimääräisiä sydämenlyöntejä :) Jotenkin odotin ihan erilaista loppua.. pätkä ikäänkuin loppui kesken antamatta minkäänlaista vastausta. No.. päätimme kuitenkin, että ehkä se oli tarpeeksi tätä laatua tällaiselle hermoheikolle.. (Neiti S säikähti kuulemma vain minun kiljuntaani :)).

Seuraava leffavalinta olikin sitten taattua laatua. Leffahan ei voi olla huono jos siinä on Johnny Depp ja se kertoo merirosvoista. Vuorossa oli siis Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä. 
Kyllähän nuo merirosvo-leffat ovat aina vain hyviä. Pätkien musta huumori on aivan mahtavaa ja välillä nauroin vedet silmissä. Jack Sparrown maailmaan voisin uppoutua tänäänkin ja aloittaa leffojen katsomisen sarjan ensimmäisestä osasta.

Lisäksi vahdattiin vielä töllöstä tullut Elizabeth. Tykkään yleensä juuri tällaisista elokuvista ja sen takia olinkin ihmeissäni, kun en ollut pätkää aikaisemmin nähnyt, vaikka se on peräisin vuodelta 1998. No.. nyt olen sen kerran nähnyt ja tuskin tarvitsee toista kertaa katsoa. Leffana hyvä, mutta ei niin hyvä, että haluaisin uudelleen ainakaan aivan heti katsoa. Tällaiset elokuvat on minulle hyvin opettavaisia.. en ole koskaan ollut mikään ahkerin historian opiskelija :) Tietenkin on aina hyvä muistaa, että mukana on myös fiktiivisiä hahmoja ja osa tarinasta saattaa olla keksittyä.. mutta perusajatus kuitenkin on osa todellista historiaa :) Itse en muistanut, että olisin koskaan koulussa lukenut mitään kuningatar Elisabethista, mutta neiti S:n mukaan se on jossakin välissä käsitelty.. no, onhan niistä viimeisistä historian tunneistakin jo aikaa :)

Nyt taidan antaa hetken aikaa kodille ja siivoan hieman.. Ai niin. Minulla on uusi liesi! Melkein 3 viikkoa sen kanssa taisteltiin, mutta nyt se on paikoillaan ja toimiikin moitteettomasti! :) Vnha krematorio saa lopulliset lähtöpassit ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti