lauantai 14. huhtikuuta 2012

haavoja, tikkejä ja antibiootteja..

Minua ei ole luotu elämään minkäänlaisten haavojen kanssa.. ei suurten eikä pienten.. ei tikattujen eikä teipattujen. Kävin keskiviikkona poistatamassa luomia kaulasta ja sanottaisiinko, että ihan ilman ongelmia ei ole selvitty. Kaulassani on nyt siis kolme haavaa.. yksi tikattu, yksi teipattu ja yksi ilman mitään härpäkkeitä. Ensimmäisenä yönä olin raapinut sen pienimmän (jossa ei ole mitään härpäkkeitä) auki ja aamulla kävin hakemassa siihen uudet harsotaitokset ja haavateipit.

Eilen sitten sattui niin, että haavateippi oli hieman irronnut tikkien päältä ja yksi tikeistä oli jäänyt kiinni kaulahuiviin. Muutama kirosanan taisin pukuhuoneessa huutaa kun nykäisin kaulahuivin pois kaulasta. No, toivottavasti viikonlopusta selvitään ilman lääkäriä :) Onneksi syön jo valmiiksi antibiootteja.. eli tästä päästään toiseen asiaan..

Noin viikko Kap Verden jälkeen huomasin kyljessäni pienen patin ja sen ympärillä tulipunaisen rinkulan. Huomasin asian illalla ja varasin samantien lääkäriajan. Aamuun mennessä punainen rinkula oli hyvin paljon haaleamman värinen, mutta ajattelin että lääkärissä on siltikin hyvä käydä. Lääkäri ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa ja ei oikein tiennyt onko kyseessä punkki, kärpäsen toukka, hyttynen vai mikä.. varmuuden vuoksi liikkelle lähdettiin punkki-oletuksella ja näin ollen sainkin sitten hevoskuurin antibioottia. Tämä on elämäni toinen antibioottikuuri.. ensimmäisen taisin syödä noin 16 vuotta sitten korvatulehdukseen..

Viimeisen kahden viikon aikana olen käynyt lääkärissä useammin kuin edeltäneen vuoden aikana yhteensä. Olen saanut toisen antibioottikuurin ja ensimmäiset tikit koskaan. Lääkäri ihmetteli, että olen tähän asti päässyt kovin vähällä :) Toivottavasti selviän tulevaisuudessakin vähällä, koska minä en tykkää näistä tikeistä!

Nyt taidan huitaista vielä kupin kahvia naamariin ja sitten alan imuroimaan ja muutenkin siivoamaan. Viimeisestä siivouksesta on aikaa hirvittävän kauan ja nyt on aika puunata kaikki nurkat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti