sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Taas yksi lukukokemus.

Kun on useamman päivän maannut sohvan pohjalla ja katsellut ikkunasta ulkona paistavaa aurinkoa, alkaa kotipuuhatkin olla ajantasalla ja pientä tekemistä yrittää keksiä vaikka mistä.
Eilen illalla sain vihdoin ja viimein kahlattua läpi J.K. Rowlingin Paikka vapaana -kirjan. Ostin sen joskus tuossa alkukeväästä / lopputalvesta kirjakaupan lahjakortilla.. ajattelin ensin odottaa pokkariksi asti, mutta päätin, että tämä oli lahjakortin tuhlaamisen arvoinen :)

Olen lukenut kaikki Harry Potter -kirjat moneen kertaan ja odotukset olivat korkealla. Tiesin kyllä, että kirja on aivan erilainen kuin Potterit, mutta silti odotin vähän enemmän. Kirja oli suhteellisen hidas-tempoinen ja alussa meinasin jo luovuttaa ihan kokonaan. Jostakin kuitekin löysin sinnin lukea kirjaa yli puoleen väliin ja yhtäkkiä se muuttuikin ihan mielenkiintoiseksi. Kaiken kaikkiaan kirjan lukeminen vei varmaan ainakin 2 kuukautta.. mutta kuten sanottu, loppupuolikas pesee alun mennen, tullen ja palatessa... ja täytyy sanoa, että loppu oli kyllä vähintäänkin odottamaton.. 

Kirjan aihealueenahan on paikallispolitiikka monesta eri suunnasta ja täytyy myöntää, että politiikka ei tässäkään muodossa minuun iske ihan hirvittävästi. Toisaalta se on aiheena tässä kirjassa hyvinkin vahvasti esillä ja sen takia se täytyy vain sietää vaikka hammasta purren :) Toki sen politiikan ympärille kietoutui montakin erillistä ja yhteistä, pientä ja vähän suurempaa tarinaa.. Ja kenties näiden useiden muiden tarinoiden takia jaksoinkin lopulta kirjan lukea.

Mutta no, suosittelen varauksella kaikille, jotka haluavat tietää minkälaista tekstiä Rowling on Pottereiden jälkeen saanut aikaiseksi. Ei tietenkään kannata odottaa mitään Pottereihin päinkään viittaavaa.. tämä kirja on jotakin aivan totaalisen muuta kuin Harryn ja hänen ystäviensä seikkailut taika-maailmassa.
 Kun nyt sain yöpöydältä tämän kirjan takaisin hyllyyn, innostuin samalla järjestämään hyllyn uudelleen. En ole kyllä ihan tyytyväinen tähän järjestykseen ja taidankin sen vielä ensi viikon aikana järjestää uudelleen :)
Tein eilen kirjatilauksen.. täytyyhän sitä kesälomalle olla uusia pokkareita tuhottavaksi auringosta nauttien (tai sadetta pakoillen).. Kotiutin mm. Liksomin ja Westön kirjat.. yhteensä taisin muistaakseni tilata neljä kirjaa. Sopivasti kaikkiin kategorioihin ja mielialoihin sopivaa :)

Uhmasin tänään keuhkoputkentulehdusta ja antibiootteja ja kävin nauttimassa auringosta hieman yli tunnin kävelyllä.. Vauhti ei päätä huimannut, mutta ehtipähän paremmin katselemaan ympärilleen :)
Nyt taidan tutkailla reittiopasta huomista varten, katsoa vähän töllötintä ja miettiä mitä kaikkea sitä ensi viikolla täytyykään tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti