sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Euroviisuilua 2011


Tänä vuonna Euroviisut järjestetään siis Saksan Düsseldorfissa.

42 maata on vahvistanut osallistumisensa ja pitkästä aikaa mukana on myös Italia. Saksan edustaja on sama edustaja kuin viime vuonna.. samalla tavalla Saksa on toiminut aiempiekin voittojensa jälkeen.. Vain muutama muu maa on jo ilmoittanut edustajansa ja edustuskappaleensa tähän mennessä.

Suomessa karsinnat alkoivat perjantaina ja edustuspaikasta kilpailee yhteensä 15 esitystä kolmessa ei karsinnassa. Finaalissa sitten perinteisesti selviää se varsinainen edustaja :)
Suomen ensimmäiseästä karsinnasta suoraan finaaliin pääsivät Johanna Iivanainen, Marko Maunuksela ja Cardiant.

Marko Maunuksela: Syvän maan tango
suomenkielinen tango.. periaatteesa ihailen näitä, jotka haluavat viisuihin suomenkielisellä kappaleella.. mutta jotenkin se ei vain tuolla suuressa Euroopassa toimi. Olisi ihan eri asia, jos viisuissa olisi yhä edelleen yhtensä sääntönä se, että kilpailukappaleen pitää olla esitetty oman maan kielellä.

Johanna Iivanainen: Luojani mun
tykkään henkilökohtaisesti Iivanaisesta todella paljon, mutta en näe tätä Suomen edustajana viisuissa.. en voi sille mitään, mutta en viitsi edes kovin montaa ajatusta tälle biisille suoda tässä yhteydessä. En muuten ymmärrä, että miksi viisubiisit pitää sitten siellä oikeassa kilpailussa aina kääntää kunkin maan kielelle. Eli meillä suomessahan pyörii ruudussa sitten teksitys suomeksi jokaisen biisin kohdalla.. en jotenkin vain lämpene sille.. monesti se jokin pieni ja kiva idea katoaa käännöksessä ihan kokonaan.

Cardiant: Rapture in Time
Cardiant oli minulle ihan uusi tuttavuus ja itse asiassa aika postiviinen sellainen. Voisin hyvinkin kuvitella tämän edustamassa Suomea toukokuussa Saksassa. Energistä ja samalla jollakin tavalla ”letkeää” :) Itse en henkilökohtaisesti pidä liian raskaasta musiikista ja senkin puolesta tämä oli erittäin hyvä.

Itse olisin toivonut Automatic Eyen pääsevän finaaliin, mutta niin ei käynyt. Jonnan biisi ei erityisemmin sävähdyttänyt.. vaikka lavashowta olikin yritetty väsätä ihan kunnolla.. siltikään se vain jotenkin toiminut.

Jepa jee.. taidanpas vielä muutaman tunnin ajan jatkaa tätä letkeää sunnuntai-iltaa. Koko viikonloppu on mennyt hyvin rennoissa merkeissä ja hyvässä seurassa. Tänään kävin mutkan kaupungilla ja mukaan tarttui.. yllätys yllätys.. mekko! Eilen kateltiin vähän leffoja neiti S:n kanssa.. niistä ehkä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti