perjantai 28. elokuuta 2009

Keltaisia koivuja ja juustokakkuja..

Tuli tänään aamulla pikainen lähtö porukoiden luona käymään. Huomenna lähden jo takaisin kotiin (tarkoituksena mennä istumaan iltaa melkein naapuritaloon).. Pikainen lähtö sen takia, että nuorimies H soitti myöhään eilen illalla ja kertoi ajavansa tänä aamuna kotikaupunkiimme.. ja kysyi samalla kelpaako minulle kyyti ja olenko innokas lähtemään autoon istumaan :) Totesin, että eihän minulla mitään muutakaan tekemistä kai ole. Tänään oli siis aikainen herätys, mutta ihmeen pirteänä kuitenkin heräsin (nykyään kun herääminen tuntuu venyvän aina vain myöhempään ja myöhempään).

Keskiviikkona olin kyläilemässä poikien luona. Tehtiin kaikkea hyvää.. siis toisinsanoen pizzaa ja juustokakkua!! Pizza tehtiin poikien toiveiden mukaan ja siitä tulikin melkoinen verisuonten kauhu. Täytteinä siis salamia, pekonia, ananasta ja paljon valkosipulia. Juustokakku tehtiin jollakin iänikuisen vanhalla ohjeella ja no.. sen kanssa ei käynyt ihan niin hyvin.. oli se syötävää, mutta pohja pääsi vähän kärähtämään. Opin ainakin sen, että tästä lähtien teen aina juustokakun liivatteella :) Ja niinpä niin.. tein äiskälle ja iskällekin tänään juustokakun.. ja vaikka itse sanonkin, niin se oli ihan järjettömän hyvää! Tein sen seuraavalla ohjeella...

Pohja
15 kpl Digestive-keksejä
0,5 dl sokeria
1,5 tl kanelia
60 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
4 kpl liivatelehtiä
1 dl appelsiinituoremehua
2 dl kermaa
(Pohja: keksit murskataan ja murskan sekaan sekoitetaan sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Keksiseos painellaan voidellun vuoan pohjalle.
Täyte: Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä ja liuotetaan tilkkaan kuumennettua appelsiinimehua. Vispikerma vatkataan kovaksi vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään juusto, sokerit ja appelsiinimehu. Tämän jälkeen joukkoon lisätään liivate ja kova kermavaahto. Täyte kaadetaan pohjan päälle ja kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.)

Sain eilen jonkun hirvittävän siivousvimman. Pesin pyykit, silitin tyynyliinat, irrotin verhot.. tyhjensin ja järkkäsin kirjahyllyn.. Kaikkea sellasta pientä hommaa, jotta aika ei käy pitkäksi eikä ehdi stressata kaiken maailman asioita... niin.. eikä ehdi masentua siitä, että kesä on lopullisesti ohi ja syksy tulossa kovaa vauhtia. Dam dam.. jos tämän illan viettäisi vaikkapa Sormusten herran parissa.. tai kahvitellen ja Monopolya pelaten :) Koskaan ei tiedä kuinka tässä käy :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti