sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ilta täynnä musiikkia...

Eilinen ilta oli tv-tarjonnan puolesta varsin mukiin menevä. Ensin sai nauttia tämän vuoden ensimmäisestä varsinaisesta Suomen paras kuoro -lähetyksestä ja heti sen jälkeen seurasikin 25. Emma-gaala.

Suomen parasta kuoroa seurasin viime kaudellakin hyvin intensiivisesti.. kenties oman harrastukseni takia. Kuorolaulu on ollu osa elämääni jo... pikaisesti laskettuna...kohta 17 vuoden ajan! (ja ennen varsinaista uraani lauloin jo innokkaasti mukana kaikissa päiväkerhon tapahtumissa) Kylläpäs se aika onkin rientänyt.

Lapsikuoron kautta siirryin nuorisokuoroon ja.. kaikkihan me kasvamme jossakin vaiheessa ulos nuoren kengistä .. Osa meistä kokeili eri kuoroja eri puolilla Suomea, mutta jotenkin se ei vain ollut sama asia. Nuorisokuorossa viettämämme vuodet olivat kasvattaneet meidän yhteen. Meillä oli sama äänenmuodostuksen pohja, määrätietoisuus ja vahva ystävyyspohja.. Niinpä perustimme "vanhojen nuorisokuorolaisten" kanssa ihan oman kuoron! Syksystä 2008 saakka olemme toimineet.. välillä laulajia on ollut  enemmän ja välillä vähemmän, mutta hauskaa meillä on ollut! Niin ja pointti oli siis se, että on hienoa, kuiinka kuoro-harrastus on noussut taas pinnalle ja päässyt jopa televisioon muutamankin eri ohjelman muodossa. Innolla kuitenkin taas seuraan sitä Suomen parhaan kuoron valintaa :)

Mutta sitten siihen toiseen.. eli Emma-gaalaan, joka oli järjestyksessään jo 25. peräkkäin. Itse tein omat veikkaukseni muutamasta eri kategoriasta.. ja no... osuin jokaisessa kohdassa oikeaan :) Ei se kyllä kovin vaikeaa ollut kun käytti miettimiseen enemmän kuin 5 sekuntia aikaa.
Vuoden albumi: Jenni Vartiainen - Seili
Vuoden Alternative- / Indie-albumi: Magenta Skycode - Relief
Vuoden miessolisti: Paleface
Vuoden naissolisti: Jenni Vartiainen

Vuoden pop- / rockalbumi: Jenni Vartiainen - Seili
Vuoden tulokas: Yona
Vuoden yhtye: Stam1na

Jenni Vartiainenhan se odotetusti kävi pokkaamassa eniten pystejä itselleen. Vuoden Yleisö-Emman vei jo viidettä (!!!!) kertaa peräkkäin Lauri Tähkä & Elonkerjuu.. tämä on kyllä sellainen mitä en ymmärrä, mutta Suomen kansahan sen on päättänyt. 

Olen kyllä varsin iloinen, että Yona valittiin vuoden tulokkaaksi. Tutustuin itse hänen musiikkiinsa vasta tämän vuoden puolella, mutta odotan jo innolla uutta albumia, jonka ilmeisestikin pitäisi tulla ulos myöhemmin tänä keväänä.  

Hyvää sunnuntain jatkoa kaikille! Itse taidan uppoutua vähän töihin ja sitten lähden käymään kaupungilla neiti S:n kanssa.. Pakkasten tilalle on tullut hyytävän kylmä vinkka, mutta aurinko sentään yrittää näyttää säteitään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti