lauantai 14. tammikuuta 2012

Loman lukemiset..

Joululomasta on vasta muutama viikko, mutta jotenkin se tuntuu ikuisuudelta. Lomalla luin muutaman kirjan, joita ajattelin nyt vähän enemmänkin hehkuttaa :)

Olen aina tykännyt ruotsalaisista dekkareista ja niistä tehdyistä elokuvista. Beck ja Wallander ovat puhtaasti elokuva-rakkautta. Millenium-trilogia on puolestaan luettu viime vuoden aikana kahdesti läpi.. eli siinä tapauksessa kirjat on pop! Ennen lomalle lähtöä (aatonaattona tarkalleen) kävin kirjakaupassa kuluttamassa aikaa ja iskin silmäni Lars Keplerin Hypnotisoijaan. Luin takakannen ja tiesin, että tämä kirja on pakko saada!
Tämä kirja todellakin vei minut mennessään. Kirjasta on ilmestynyt myös jatko-osa, mutta unohdin asian ihan kokonaan kun menneellä viikolla kävin kirjakaupassa. Lars Kepler on vain nimimerkki ja kirjan ovatkin kirjoittaneet pariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Pariskunnasta löytyy suhteellisen vähän tietoa, mutta uskon, että heistä kuullaan vielä :) Itse kirjasta voisin sanoa sen verran, että tämä kirja herättää tunteita laidasta laitaan.. se kuvaa tapahtumat uskomattomalla tarkkuudella ja välillä brutaaleimmat kuvaukset saivat ainakin minut tuntemaan jopa fyysistä pahoinvointia. Kirjan aiheuttamat voimakkaat tunteet ovat kuitenkin minun mielestäni vain positiivinen asia.. kirja ei ole hyvä, ellei se herätä tunteita :) Ja onhan se hauska, että yksi päähenkilöistä on suomalaistaustainen rikoskomisario :)

Toinen lomalukeminen oli Lisa Seen Pionin Rakkaus -niminen kirja. Kirja on oikeastaan ilmestynyt jo 2007, mutta nyt sen vasta pokkarina löysin (onko tämä ollut jo kauankin kaupoissa?). Aiemmin olen lukenut Seen kirjoista aivan mahtavan Lumikukka ja salainen viuhka, jonka hieman yli vuosi sitten ahmin pikavauhtia. Pionin rakkaus on surullinen, mutta silti todella kaunis tarina.
Kirja perustuu muinaisiin kiinalaisiin tapoihin ja uskomuksiin. Kirjaa lukiessa voi kuvitella tekevänsä aikamatkan 1600-luvulle...  Naisten elämä on silloin ollut jotakin aivan muuta mitä se nykyään on. Kaikki on ollut ennalta sovittua ja salaista. Kirja kertoo hienosti naisten tarpeista tulla kuulluksi ja heidän halustaan nähdä ja kokea enemmän, kuin heille on soveliasta. Tarina perustuu hyvin pitkälti kiinalaiseen kuolemanjälkeiseen elämään liittyvään mystiikkaan ja Lisa See on onnistunut siinä erittäin hyvin. Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tämän suuntaisesta kirjallisuudesta. Neiti S on jo varannut tämän lainaan jahka saa omat joululahjakirjansa luettua.

Menneellä viikoilla tuli pakonomainen tarve tarttua jälleen Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin -kirjaan. Tämän kirjan luen joka talvi.. olen lukenut vuodesta 2004, jolloin sen kirjahyllyyni ostin. Kirja on eräänlainen pakkomielle.. aina jossakin välissä talvea (yleensä ensilumen aikaan) tulee hirvittävä hinku lukea teos..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti