maanantai 22. kesäkuuta 2009

Keskikesän juhlintaa

Niinhän se taas meni.. Juhannus nimittäin.
Torstaina aamulla kutsui ruokakauppa, jonne upotettiin rahaa noin 260 euroa. Jokainen oli jo aiemmin siirtänyt rahaa tilille ja rahat menivät juomat mukaan laskettuna aika tarkalleen kaikki.

Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. (kuvalähteet myöhemmin) Torstain ruokavaliomme koostui kasviswokista (minimaissia, kesäkurpitsaa, paprikaa, purjoa, vesikastanjoita,porkkanaa, sipulia, chilikastiketta), patongeista ja tuorejuustoista.
Perjantaina söimme savustettua lohta, varhaisperunoita, fetasalaattia ja tuoresalaatteja. Perjantaina illalla teimme vielä pieneksi naposteltavaksi sushia. Sushia oli sekä tonnikalalla että kylmäsavulohella. Lisänä oli vielä porkkanaa ja kurkkua. Yksinkertaista, mutta niin äärettömän hyvää.

Lauantaina oli sitten vuorossa grillaus. Grillin antimia olivat grillipihvit, makkara, tonnikalapihvit, maissit ja grillausmaustevoilla täytetyt tomaatit. Lisänä oli vielä valmissalaatteja sekä kunnon rasvakeittimessä valmistetut ranskalaiset (moneltako mökiltä löytyy rasvakeitin?). Lauantai-illaksi oli sitten vielä napostelutarjotin, jolta löytyi viinirypäleitä, nakkeja, lihapullia, porkkanaa, kurkkua, kasvispyöryköitä, coctail-kurkkuja, fetajuustoa ja miniluumutomaatteja.
Sunnuntaina viihdyimme mökillä niin pitkään, että kävimme kaupassa viemässä pullot ja ostamassa rahoilla pizzavärkit.

Täytyy siis sanoa, että vaikka joukkomme vaatii gluteenitonta ruokaa, kasvisruokaa ja laktoositonta ruokaa, ei hyvän ja kaikille maistuvan ruoan valmistus ole kuitenkaan minkäänlainen ongelma. Eilen illalla oli lopulta niin kova ähky, että en ole vielä tähän mennessä pystynyt mitään syömään :) Jos nyt vähän aikaa sitten menisi hieman kevyemmällä ruokavaliolla. Jospas nyt sitten tämä ruokapuolesta :)

Muuten aikaa vietettiin hyvin monin eri tavoin. Musiikki kuitenkin kuului Juhannukseen niin tiiviisti, että biisit paukkuivat terassilla ja sisällä jatkuvasti (paitsi silloin kun nukuttiin). Torstaina ja perjantaina sää ei ollut mikään paras mahdollinen, joten se hieman rajoitti tekemistä. Perjantaina kuitenkin vierailimme muutaman kaverin (siskokset) sukulaisten mökillä, jonne oli matkaa muutama kilometri. Illalla vastavuoroisesti sukulaiset tulivat "viihdyttämään" meitä. Oli kyllä ihan järjettömän hauskaa! lauantaina aurinko helli meitä vaikkakkaan lämpötila ei noussut mihinkään hellelukemiin. Sään suosiessa pelasimmekin syönnin lomassa mökkipeliä ja krokettia.. ja voiko kukaan kuvitella, että minä voitin kroketissa!! Yleensä sijoitukseni kiikkuu jossakin ihan hännillä :) Niin ja pelattiinhan me myös Totta Puhuen-peliä ja korttia ja lisäksi vielä laulettiin karaokea.. Lauantaina saatiin myös ulkomaanvahvistus kun yksi tyttönen tuli mökkeilemään meidän kanssa. Tai ulkomaan ja ulkomaan... ihan samasta kaupungista lähtöisin.. mutta asuu nykyään kuitenkin ulkomailla.


Jokaisena iltana vielä lisäksi saunottiin ja hengailtiin paljun lämpimässä vedessä. Unirytmi oli kyllä varsin kummallinen meidän normaaleihin mökkireissuihin verrattuna.. eli nukuttiin yllättävän myöhään, mutta ilmeisesti tämä ei vaikuttanut normaaliin unirytmiin, koska tänä aamuna nousin ylös jo puoli seitsemän aikaan :)

Niinhän se on, että hyvässä porukassa aika aina liitää ja taas tuntui, että aika meni liian nopeasti ja mökille olisi vielä voinut jäädä.. mutta ehkä se menee niin, että on hyvä lopettaa silloin, kun on vielä hauskaa. Mökkireissuja tulee lisää ja hauskaa tulee varmasti olemaan. Nyt saimme vielä kaksi ihmistä lisää joukkoomme. Jotka alkukankeuden ja ilmapiiriä puhdistavan juttutuokion jälkeen sopivat joukkoomme niin ihmeellisen saumattomasti. On niin mahtavaa kun saa olla osa niin ihanaa porukkaa!

Kuvalähteet:
kasviswokki, grillaus, varhaisperunat, sushi, mökkipeli, kroketti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti