keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

hulinaviikko..

..ja nyt on vasta keskiviikko. Tuntuu niinkuin olisi vähintääkin perjantai. Mutta onneksi ei ole, koska huomenna pääsee taas porukalla mökkeilemään :) Viime viikonloppuna kävimme ystäväni ja hänen äitinsä kanssa Kalajoella mutkan. Kävimme leirintäalueella juomassa kahvit tuttujen luona ja niin.. täytyy kyllä sanoa, että en todellakaan kaipaa Kalajoen Juhannusta. Teininä se oli ihan pakollinen tapahtuma.. viimeisen kerran olenkin siellä ollut vuonna 2005.. sen jälkeen on juhannuksen vietto tapahtunut vanhempieni luona (tosin ilman vanhempiani, ihan kaveriporukalla), Tukholmassa ja hyvin valikoidun kaveriporukan kanssa mökkeilemällä keskellä korpea.Kuva
Juhannus 2006 vietettiin siis vanhempieni luona ja kai se oli jollakina tavalla Kalajoesta irtautumisen aika.. kävimme vielä päiväselti katsomassa kavereita Kalajoella, mutta olihan se oma sänky aika luksusta :) Tuolloin Juhannuksemme vietto alkoi itse kunkin töiden takia vasta perjantaina, kun sitä perinteisesti on vietetty torstaista sunnuntaihin.

Juhannusta 2007 vietinkin sitten Tukholmassa hyvän ystäväni kanssa. Juhannuksen vietto siellä johtui siitä syystä, että asuimme tuolloin Tukholmassa. Suhtauduin keskikesän juhlaan tuolloin varsin odottavasti.. en kuitenkaan koskaan ennen ollut viettänyt Juhannusta kaupungissa. Sää ei meitä varsinaisesti tuolloin suosinut, mutta toimeen tulimme. Varauduimme paljolla ruoalla, punaviinillä ja oluella :) Menimme Juhannuspäivänä piknikille Djurgårdeniin ja saimme huomata olevamme ainoat valitsemassamme puistossa (ja kiertely osoitti, että alueella ei muutenkaan montaa ihmistä ollut). Olimme siis todennäköisesti armottoman myöhässä kun lähdimme liikenteeseen "vasta" kuuden aikaan illalla.
Sanoisin, että tähän mennessä ainoa kaupunki-Juhannukseni oli kokemuksen arvoinen asia, mutta tämä on taas sellainen asia, että siihen vaikuttaa koko kesä 2007 yleensäkin. Juhannuksena oli kuitenkin huikea mahdollisuus tutustua ihan hiljaiseen kaupunkiin. Meille tarjottiin mahdollisuutta mennä viettämään keskikesän juhlaa myös Tukholman saaristoon, jossa vuokranantajallamme oli vuokrattuna mökki. Saari oli suhteellisen suuri ja nimeltään Runmarö. Kävimme siellä aikaisemmin kesällä juhlimassa syntymäpäiviä ja paikka vaikutti erittäin mukavalta. Jos nyt saisin samanlaisen tarjouksen ja saisin valita Tukholman keskustan ja saariston välillä, olisi päätös yhä erittäin vaikea, mutta kenties minä valitsisisin sen saariston :)Runmarö

Huomenna alkaa siis taas Juhannuksen vietto. Tällä kertaa vietän sitä samalla tavalla kuin viime vuonnakin.. joissakin tapauksissa traditiot vain ovat niin mukavia. Lähdemme siis mökkeilemään samaiselle mökille, jonne verhoilin jo yhden tuolin viime viikolla. meitä tulee sinne näillä näppäimin 8 henkilöä, joista 2 on sellaisia, jotka eivät viime vuonna olleet mukana, mutta olen ihan varma, että he sopivat mukaan erittäin hyvin :)

Toissapäivänä kävimme ostamassa kertakäyttöastioita ja muuta sälää. Eilen kävimme Lidlissä ostamassa kaikki tarvittavat limsat ja jotakin muuta tarpeellista. Tänään on vuorossa Alko ja mansikkakakkujan täyttäminen. Ostimme eilen Citymarketista tuoreita belgialaisia mansikoita, jotta saamme kunnon mansikkakakun. Siis se täytyy tehdä tänään ja huomenna sitten käymme neiti S:n kanssa kaupassa. Lista on pitkä, mutta eiköhän me selvitä. Nyt ihmistäytymään ja sitten liikenteeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti