keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Vuoden vaihde sanoin ja kuvin

Linjoilla taas. Sieltähän se vuosi 2010 tulla tupsahti vihdoin ja viimein. Olen ollut kotona jo sunnuntaista saakka, mutta jotenkin olo on ollut kovin voipunut mökkeilyn jäljiltä.

Menimme siis mökille torstaina, joka oli uuden vuoden aatto. Aattoon kuului tietenkin moneen kertaan saunominen, rakettien ampuminen, lumihangessa ryömiminen, tinojen valaminen, tanssiminen, syöminen… ja vaikka mitä muuta. Muutamia kuviakin tuli otettua ja nyt olen vihdoin saanut koneelleni kaikkien.. öö.. neljän kamera kuvat. Pläräsin äsken kaikki kuvat läpi ja valkkasin muutamia kuvia tännekin. Ensin siis uuden vuoden aatto..


Ehkä kummallisin koskaan näkemäni tina.. kauha osui veteen ja tina jäi kiinni kauhaan. Tämä ei kuitenkaan ole minun tinani. Omani oli moniosainen ja hyvin epämääräinen.


Joukossa ei tainnut olla yhtään ihmistä, joka olisi välttänyt lumihangessa uimisen.. Sinne meneminen oli hyvin harvoin omatahtoista :)


Ruokana uuden vuoden aattona (torstaina) oli tapaksia, joista ei tietenkään ollut yhtään ainoaa kuvaa. Tapaksien joukosta löytyi mm. tavallisia lohkoperunoita, marinoituja paprikoita, marinoituja herkkusieniä, mairnoitua sipulia.. ja kaikenlaista muuta herkkua! Juomana tietenkin tapasten kanssa oli sangriaa, jota tehtiin ihan itse. Vuoden vaihteessa poksui tietenkin muutama skumppapullo siinä talviurheilun lomassa.


Uuden vuoden päivänä eli perjantaina pakkasimme reppuihin eväsleivät, makkarapaketit ja kaakaota täynnä olleet termospullot (ehkä ihan vähän minttua myös). Suuntasimme siis laavulle, jolla kävimme viime pääsiäisenäkin. Lähdimme matkaan iltapäivällä, jotta saimme nauttia illan hämärästä nuotion ja kuu valossa. Takaisin kävellessä oli jo lähestulkoon piemään.. vain kuu valaisi tietä. Ja joku vähemmän fiksu ihminen sai idean oikaista mökille… umpihangessa tarpominen on aika uuvuttavaa.


Kyllä se nuotio kivasti lämmitti ja loi tunnelmaa hämärtyvään päivään.


Tämän kuvan ottohetkellä olimme poikenneet tutulta ja turvalliselta tieltä ja näimme edessämme erittäin hämärästi jossakin kaukana siintävän pellon rajan. Kaikki selvisitä hengissä :)


Mökille takaisin päästyämme ilta kuluikin sisätiloissa jutellen ja tanssien. Ruokapöydästä löytyi vielä perjantain aikana uuniperunoita ja lämpimiä nachoja juusto- ja salsadipillä. Toki myös perjantai-illan ohjelmaan kuului sauna ja lämpimässä paljussa hengaileminen.

Lauantaina oli kylmä! Pakkasta oli niin paljon, että ulkovessassakin käynti tuntui olevan liikaa! Lauantai siis kului lähinnä sisätiloissa erilaisia lauta- ja korttipelejä pelaten ja ruokaa laittaen. Illalla oli luvassa perinteinen sauna koivuvihtojen (kenen mielestä ne ovat vastoja???) kanssa. Saunan jälkeen olikin sitten herkkulautasen vuoro.. kuva alla.. ei sitä voi edes sanoin kuvailla.


Juhannuksena taisi olla kolme ihmistä enemmän ja silloin tuollainen lautanen koluttiin tyhjäksi.. tällä kertaa ei voimavarat kuitenkaan riittänyt syömään ihan kaikkea.


Pukeutuminen mökkireissuilla on aina yhtä kivaa… hengataan leggarit jalassa ja joku pitkä teeppari päällä päivät pitkät. Ulkona ollaan tietenkin toppavaatteet päällä ja kasvot eivät näe meikin hiventäkään reissujen aikana. Itse peittelin melkein koko reissun ajan hieman jo hailakan sinisiä hiuksiani myssyn alla.. Mutta kivaa oli. Monta ihanaa muistoa (ja valokuvaa) rikkaampi olen taas. Sunnuntai-iltana koti tuntui kovin hiljaiselta.. maanantaina alkoi jo arki näyttää naamaansa. Onneksi joku on keksinyt loppiaisen. Siinäpäs vasta hyvä syy olla kolmen aikaan iltapäivällä vielä yöpaidassa kotona..


Nyt taidan tehdä jotakin ruokaa ja siivota.. koska muuten joku saa tunnin päästä sydänkohtauksen kun kävelee sisään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti