torstai 14. toukokuuta 2009

Tukka putkella tuulta vastaan

On taas aikaa vierähtänyt viikon verran viimeisimmästä päivityksestä. Koko viikon olen mennyt lähestulkoon kirjaimellisesti tukka putkella. Tai ainakin tekemistä on ollut hurjan paljon.

Viime viikon lauantaina säntäsin kauppaan heti aamusta ostamaan äipänpäivä tarvikkeet. Ennen klo 11 kävin hakemassa yhdistyksen puheenjohtajan haravoineen ja läksimme noin 10 hengen voimin haravoimaan kadun vartta (ihan liian pitkä katu).. emme siis hyvää hyvyyttämme tätä tehneet, vaan kaupunki maksaa sittä meille (olisikohan tänä vuonna ollut 56 senttiä/metri, joten ihan hyvä summa saatiin kasaan). Puolessa välissä katua hyppäsin autoon parin pojan kanssa ja ajoimme hakemaan kaupungin varikon avaimen, jonka jälkeen haimme sieltä peräkärryn ja aloimme keräämään haravoimiamme lehtiä. Kiitos tuulelle, joka levitti lehtiä ympäriinsä.. Lopetimme noin klo 16, jonka jälkeen ehdin juuri käydä kotona syömässä, vaihtamassa vaatteet ja muutenkin siistiytymässä.. sitten menimme kauppaan ostamaan koko talkooporukalle ruokaa sillä 50 eurolla, jonka joku ihana vanhempi nainen meille lahjoitti haravointimme lomassa (ei suostunut lähtemään ennen kuin otimme rahan vastaan).

Kauppareissun jälkeen olikin sitten hallituksen kokous, joka kerrankin oli erittäin tuottoisa. Puheenaiheena oli mm. kesäkuun Taisto-bändikilpailu ja elokuun Rapurock. Lisäksi suunnittelimme pistettä Harraste-Noste'09 tapahtumaan, johon ei ole aikaa kuin hieman yli viikko. Kokouksen jälkeen kävimme kaverin kotona mutkan ja sitten menimme ruokakassien kanssa HT:n avaimilla hänen vanhempiensa taloon ruokaa laittamaan. Osa pojista kävi saunassa ja muuten vain hengailtiin puhuen musiikista ja elokuvista. Kotona olin vasta puoli kahden aikaan.

Äitienpäivän aamuna heräsin jo kuuden aikaan odottelemaan, että milloin mamma lähtee käymään töissä mutkan. Se hetki koitti vasta seitsemän aikaan ja silloin minä ponkaisin ylös tekemään kakkua, keittämään kahvia ja laittamaan aamupalaa pöytään. Olihan tuo mamma vähän yllättynyt. Mummolassa lähdettiin käymään jo puoli kymmenen aikaan. Toisessa mummolassa ehdin vain piipahtamaan iltapäivällä, koska haravoinnin loppusuora häämötti ja loputkin lehtikasat oli kärrättävä keräyspaikkaan.

Maanantaina aloitin sitten operaation Leikkimökki. Tarkoitus oli siis kunnostaa minun vanha leikkimökkini kummityttöä varten. Leikkimökin rakensi pappani ja äitini veli noin 21 vuotta sitten ja suurimman osan ajasta se on toiminut lähinnä varaston roolissa. Maanantaina siis irrotin kaikki nurkkalaudat ja puhdistin vanhat maalit pois.
Tiistaina maalasin kaikki ensimmäisen kerran ja olihan siinä vain työtä. Suhteellisen epätasaisinen jälki tuli, mutta eilen sitten maalasin toiseen kertaan ja nyt näyttää sen verran hyvältä, että tänään olisi tarkoitus sitten ruuvailla maalatut nurkkalaudat paikoilleen.Ovea ympärivät laudat kävin jo tuossa aamulla ruuvaamassa paikoilleen, mutta tässä tuulessa on mahdoton yrittää pitää kovin pitkiä lautoja pystyssä ja vielä samaan aikaan yrittää ruuvata niitä kiinni seinään. Odottelen siis, että isä tulee kotiin. Koko viikon on tuullu niin paljon, että vaatetta on saanu olla samalla tavalla kuin keskitalvella, kun on ollut pihalla koko päivän.

Lauantaina olisi kuoroharjoitukset. Kai sitä sitten pitää jo Ouluun taas lähteä. Täytyisi käydä kaverin kanssa kangaskaupassa kun olen luvannut ommella tyynynpäällisiä ja verhot.. ja lupasin konsultoida verhoilukankaan ostamisessa.

Kuuntelen tässä juuri bändikisaan ilmoittautuneita bändejä.. lauantaina päättyy ilmoittautuminen. Ai niin.. Euroviisuista ehkä huomenna.. tämä postaus on jo muutenkin kilometrin mittainen :)

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti