tiistai 24. marraskuuta 2009

Pikkujoulujen tunnelmia

Jotenkin tämä kirjoittaminen pääsee aina venymään.. mutta taisin viimeksi luvata jotakin pientä lauantaina olleista pikkujouluistamme. Kuten aina tämän poppoon juhlissa, ei lauantainakaan kenenkään tarvinnut nähdä nälkää.

Pikkujouluihin valmistautuminen alkoi jo puolilta päivin, jolloin suuntasimme kauppaan ostamaan kaikki tarvittavat tykötarpeet illan ruoka- ja juomatarjoilua ajatellen. Itse olin tehnyt piparkakkutaikinan jo aikaisemmin viikolla..


Tältä näytti piparkakkutaikina kattilassa…


.. ja tältä pakattuna jääkaappia varten.


Loppujen lopuksi piparkakuista tuli ihan hyvä, vaikkakin olivat gluteenittomia. Taikinan ohjeen löysin googlen avulla. Vähän pelotti, mutta loppujen lopuksi maistuivat ihan tavallisille pipareille ja koostumuskaan ei ollut hassumpi. Taikina on siis tehty seuraavalla tavalla…


2 dl sokeria

1 dl tummaa siirappia

100 g laktoositonta leivontamargariinia

2 rkl piparkakkumaustetta

1 kananm

una

5,5 dl sunnuntain gluteenittomia jauhoja

1 tl ruokasoodaa

Sokeri, siirappi, rasva ja piparkakkumauste kiehautetaan kattilassa. Annetaan seoksen jäähtyä ja jäähtymisen jälkeen vatkataan. Lisätään kananmuna ja sekoitetaan. Lopuksi sekoitetaan joukkoon jauhot, joihin on lisätty ruokasooda. Tai

kinaa kaulittaessa käytin tuntuman mukaan gluteenittomia jauhoja. Lopuksi paistettiin uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuuttia.


Lopuksi piparkakut vielä koristeltiin sokerikuorrutteella, mutta siitä vaiheesta ei ole enää kuvia.

Koko ateriakokonaisuutemme oli siis gluteeniton ja laktoositon.. tällä kertaa ei tarvinnut olla kasvisruokaa, mutta kyllä se yksi kasvissyöjäkin oli

si varmasti vatsansa saanut täyteen valikoimasta.


Tarjolla oli siis…


kalkkunaa

tummaa sipulikastiketta

rosollia

kylmäsavulohirullia (tuorejuustotäytteellä)

lanttulaatikkoa

porkkanalaatikkoa

bataattilaatikkoa

maksalaatikkoa

pikkuporkkanoita

herneitä

ruokajuomana punaviiniä


Lisäksi illalla naposteltiin juustoja, viinirypäleitä, konvehteja ja tietenkin piparkakkuja :)

Ilta kului rattoisasti hyvässä seurassa. Ohjelmassa oli saunomista (ennen ruokailua), lahjojen avaamista ja yleistä höpötystä. Illan päätteeksi suuntasimme vielä baariin, jossa tanssin jalkani kipeiksi. Oli kyllä ihan huiput pikkujoulut.. yleensä tuolla porukalla on aina hauskaa!!

Sunnuntai menikin sitten sohvalla rötvätessä ja Gilmoren tyttöjä tuijotellessa.. Eilen harrastin taas töiden etsimistä ja hakemusten kirjoittamista. Turhauttavaa, mutta eihän niitä töitä kukaan tule kotiin tarjoamaan.. varsinkin kun niitä ei tunnu saavan hakemallakaan. No… metsästys jatkuu.. huomenna pitäisi taas kirjoittaa muutama hakemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti