sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Viikonlopun leffaillat

Harvinaista kyllä, vietimme ystävieni kanssa tänä viikonloppuna kaiken kaikkiaan kaksi leffailtaa. Eli siis sekä perjantai- että lauantai-illat oli pyhitetty elokuvalle.

Perjantaina minä ja neiti K. valkkasimme makuunista sellaisen leffan, jonka herra H oli jo nähnyt. Niinpä leffa meni vaihtoon ja illan aikana matkasimme Italiaan ja mafian-maailmaan. Leffa oli siis
Gomorra. Jokseenkin leffa tuntui kestävän ikuisuuden ja meinasimmekin jättää sen kesken. Sinnillä kuitenkin katsoimme loppuun asti. Olihan se ainakin mielenkiintoinen.. ja jokseenkin aika sekava. Hirvittävästi ihmisiä ja tapahtumapaikkoja.. en aina pysynyt ihan perässä. En katsoisi uudestaan.. tosin kirjan voisin lukea.. jos se vaikka vähän selittäisi leffaa :) Leffan takakannessa luki kesto: 105 min... loppujen lopuksi taisi kestää 130 minuuttia.. juuri tällaisien leffojen kohdalla ei tuollaista väärää tietoa saisi olla!

Eilinen ilta vierähtikin sitten kauhun ihmeellisessä maailmassa. Herra S vaati, että katsomme kauhua ja niinpä hän sai päättää leffan.. ja hänhän valitsi leffan nimeltä Drag me to hell.

En ole koskaan ollut kauhuleffojen ylin ystävä ja tämänkin elokuvan aikana taisin puolet leffasta lymytä tyynyn takan piilossa. Leffa oli aika yliluonnollinen ja näin ollen aihe ei ollutkaan itsessään niin pelottava. Tyynyn takana lymyily johtui vain ja ainoastaan säikähtämisen pelosta. Olen luonteeltani aika säikky muutenkin ja kauhuelokuvien säikkykohtaukset eivät auta asiaa ollenkaan. Tämänkin leffan aikana säikähdin kerran niin paljon, että vedin popparit henkeen. Leffa oli ihan OK, mutta ei kuitenkaan paras mitä olen nähnyt. Kysynpähän vaan, että miksi melkein kaikissa jenkkilän kauhuleffoissa on ne samat idioottikohtaukset, jossa joko a.) mennään jotakin ihmeellistä ääntä kohti, vaikka tiedetään että se ei ole turvallista, b.) ei tilaisuuden tullen lähdetä autolla karkuun vaan jäädään töllistelemään sitä "vihollista" jne jne..Noh.. ei kai nuista tieten koskaan pääse eroon :)

Jos sitä tänään vielä tuijottaisi töllöstä DaVinci-koodin niin eiköhän sitten leffakiintiö ole vähäksi aikaa täynnä :) Tänään ollaankin tuijotettu lähinnä talviurheilua.. naisten 10 km (hyvä Suomi!), miesten 15 km (hyvä Norja!!!) ja yhdistetty (hyvä Suomi!!!).. tällaisia viikonloppuja odotellessa :)

Hyvät sunnuntai-illan jatkot kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti