torstai 17. joulukuuta 2009

Kirjavalinnat jouluksi

Tänä vuonna joulun viettoon lähti monen monta kirjaa. Viime vuonna mukana oli yksi ja sehän loppui auttamatta kesken (taisin saada luettua sen loppuun autossa, kun olimme vasta menossa veljeni luo). Kävin siis eilen kirjakaupan loppuunmyynnistä, josta mukaani lähti (vain) kaksi kirjaa.Hjalmar Söderberg:n Hairahduksia maksoi vain 0,95e joten pakkohan se oli ottaa mukaan sieltä hyllystä. Kirjan ruotsinkielinen alkuteoshan ilmestyi jo vuonna 1895. Olin aikaisemmin kuullut muutamien ihmisten puhuvan tästä kirjasta ja nyt sitten uskaltauduin sen ostamaan, kun hintaakin oli niin vähän. Kannessa lukee "menestysklassikko".. mutta nuitahan nyt ei aina kannata uskoa. Eniten minuun kenties vetosi se, että tapahtumat sijoittuvat Tukholmaan. Kenties haen tuttuja paikkoja ja ja... tosin paljon kaupunki on muuttunut alkuperäisteoksen ilmestymisen jälkeen. Saapas nähdä millainen kirja on.. itseänikin jo jänskättää.

Toinen ostamani kirja oli Scott Westerfeld:n Niin Eilistä, joka ainakin takakannessa lupaa paljastaa trendien maailman pelisäännöt ja saa kuulemma lukijan kyseenalaistamaan kaiken, mikä liittyy tuotemerkkeihin ja brändeihin. Pidän kirjoista, jotka saavat lukijan ajattelemaan asioita.. sen takia odotankin tältä kirjalta hyvin paljon. Ei tätä kirjaa oltu myöskään hinnalla pilattu, koskaa mukaan se lähti vähän yli kahden euron hintaan. Westerfeld on moneen kertaa palkittu kirjailija ja muistaakseni juuri tämäkin kirja oli jonkun palkinnon voittanut. Kerron mielipiteeni sitten, jahka saan kirjan luettua :)

Ensin on kuitenkin luettavana yksi maailman parhaista kirjoista. Luen tätä kirjaa jo niin monetta kertaa, että en pysy laskuissa mukana. Välillä englanniksi ja välillä suomeksi. Tällä kertaa menossa suomenkielinen versio.


Taidankin mennä laittamaan teetä.. sen jälkeen kaivaudun kirjan ja suuren suuren teekupin kanssa peiton alle ja matkaan Hampdeniin. Lähden vaeltamaan Hampden Collegen alueelle yhdessä Richardin, Bunnyn, Henryn, Charlesin, Camillan ja Francis Abernathyn kanssa. Olen vaeltanut heidän kanssaan usein, mutta aina matka on yhtä mielenkiintoinen. Toivottavasti mahdollisimman moni muukin on lukenut tuon Donna Tartt:n esikoisromaanin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti