maanantai 16. maaliskuuta 2009

Oi Emma Emma....

Jälleen kerran Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry nimesi ehdokkaat ja musiikki-ihmiset valitsivat ne Emma-patsaan (kuva) arvoiset sieltä ehdokkaiden joukosta. Onhan tuollaisten palkintojen jakaminen hienoa.. patsaan myöntökriteerit ovat kuitenkin suhteellisen tiukasti määritelty.

Kategorioitahan tuossa gaalassa on vaikka kuinka paljon. Egotrippi kävi pokkaamassa kolme pystiä lauantaisessa gaalassa. Egotrippi valittiin vuoden yhtyeeksi ja lisäksi heidän Maailman loppua odotellessa -levy valittiin vuoden albumiksi ja vuoden pop-albumiksi.

Vuoden Naissolistin Emman vei Anna Abreu jo toisen kerran peräkkäin. Aikamoinen saavutus 18-vuotiaalta tytöltä :) Pienen miettimisen jälkeen olin itsekin sitä mieltä, että kyllähän se palkinto ihan oikeaan osoitteeseen meni. Vuoden miessolistin pystin vei Juha Tapio.. ensin mietin, että minkä ihmeen takia, mutta joo.. kun alkaa miettimään, niin tämäkin nykyinen Emma-patsaan onnellinen omistaja tuntuu varsin järkevältä valinnalta :)Eniten innoissani olin kuitenkin The Five Corners Quintet:n menestyksestä! (Kuva)Kävivät noutamassa vuoden Jazz-Emman ja kriitikoiden valinta -Emman omakseen. Ensimmäisen kerran kuulin tämän yhtyeen musiikkia vuoden 2006 Ilosaarirockissa ja olin aika myyty sen jälkeen :) Vielä tuota Hot Corner -levyä ei minun hyllystäni löydy, mutta meni ostoslistan kärkipäähän (olen jotenkin ohittanut kokonaan sen tosiasian, että uusi levy on tullut jo aikoja sitten).

Vuoden kotimainen artistihan oli jälleen kerran Lauri Tähkä & Elonkerjuu... en ole oikein koskaan ymmärtänyt tuota hypetystä. Saivat tuon palkinnon siis kolmannen kerran peräkkäin ja eikös se sanonta mene niin, että "kolmas kerta toden sanoo".. mitä tuosta nyt sitten pitäisi sanoa? Ihmiset ilmeisesti tykkäävät Tähkästä.. ja kansahan sen päätti.. Turha on itseni valittaa, kun en edes äänestänyt (niinhän se menee vaaleissakin, että vain ne saa valittaa tuloksesta, jotka ovat äänestäneet). :)

Vuoden kotimainen DVD kuului ehdottomasti Disco Ensemble:lle! Olen itsekin tuota kyseistä Video Vortex-DVD:tä katsonut :) Myös Chisu pokkasi Emmoja oikein kaksin kappalein. Muita vuoden 2009 Emman onnellisia omistajia ovat mm. Apulanta, Herra Ylppö & Ihmiset, Gamba Nova, Tuomari Nurmio ja Riku Mattila... onhan niitä toki vielä muitakin, mutta tuossa sellaiset, jotka nyt äkkiseltään muistin :) Tuomari Nurmion ja Riku Mattilankin Emmat menivät ihan oikeille ihmisille :) Ja tänä vuonna en oikeastaan purnaa yhdestäkään Emma-patsaan saajasta. On harvinaista, että minä olen kerrankin samaa mieltä kaiken maailman musiikki-ihmisten kanssa (yleensä kun olen jotakin ihan muuta mieltä.. kuten eilinen Euroviisu-postaus ehkä kertoo) :)

Jep jep.. siinäpäs oli nyt ainakin jotakin Emma-juttuja.. Lähden jatkamaan nuottien arkistointia (Miksi niitä löytyy vähän sieltä sun täältä ja samaa nuottia löytyy vähintään kaksin kappalein.. parhaasta taisi olla jopa 6 kopiota ympäri kämppää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti