sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Melodifestivalen 2009 och Marlena Ernman

Eilen oli tosiaan tuo Ruotsin Euroviisukarsinnan finaali ja sitähän pystyi seuraamaan suorana Yle FST5:lta. Sanoisinko, että oli aika tasokas finaali. Listaan nyt ensin muutamia asioita, jotka silmät ja korvat rekisteröivät ihan erityisesti tuon finaalin aikana.. elikkäs:

1. H.E.A.T : 1000 Miles -> Rockia asenteella. Pojilla oli oikein komeat pitkät ja kiharat hiukset :) Musiikista ja esiintymisestä tosiaan löytyi asennetta ihan kunnolla.. ja mikä tärkeintä, musiikki kuulosti myös livenä hyvältä :)

2. ALCAZAR: Stay the night -> Ensin olin huvittunut ja sen jälkeen kauhistunut. Minua huvitti kaikki ne pinkit yksityiskohdat (vyö, kravatti ja MIKROFONIT!!).. ja sitten iski se kauhu. Yhtäkkiä tajusin, että kyse on siitä samasta bändistä, jota minä joskus teininä muutaman biisin kuuntelin. Erittäin peruspoppiahan tuo oli.. en mitenkään hirvittävästi lämmennyt biisille.

3. MOLLY SANDÈN: Så vill stjärnorna -> Olipas sillä tytöllä ihan mielettömän kaunis ääni! Lisäksi vielä se, että kappale oli ruotsin kielinen! Siitä kyllä propsit heti kättelyssä.

Siinä musiikillisesti ja ulkoisesti kolme asiaa, jotka kiinnitti erityisesti huomion. Lähetystä katsoessani tajusin jälleen kerran kuinka iso juttu Euroviisut Ruotsissa on.. olihan se ihan järettömän paljon suurempi juttu kun Suomen finaali. Pistelaskujärjestelmä on kyllä Ruotsissa hyvä.. periaatteessa kansan ääni ei päätä asiaa ihan kokonaan, vaan mukana on myös tuomaristoja. Mistä pääsenkin sitten itse Moskovaan lähtevään Ruotsin edustajaan.. Elikkäs Pistelaskujen jälkeen finaalin voittajaksi selvisi Malena Ernman kappaleellaan La Voix. En nyt tiedä mitä sanoisin.. olen aina pitänyt oopperamusiikista jonkun verran... poppiakin voin kuunnella.. mutta mutta.. Miksi ihmeessä ne on pitänyt mennä yhdistämään?!?!?!?! Aina ei kaikkea voi ymmärtää, mutta ihmettelen vaan. (Rivien välistä voitte siis lukea, että itse en pitänyt kappaleesta ollenkaan :)) Tämä on tietenkin taas niitä makuasioita, joista ei voi kiistellä. Joku toinen voi kappaleesta pitää hyvinkin paljon ja ainakin yleisöäänestyksen perusteella voidaan olettaa, että ruotsalaiset ainakin tykkäävät kyseistä biisistä. Biisi voi kenties jopa menestyä.. koskaan ei voi tietää minkälaisella musiikilla viisuissa pärjää.
Yleensä Ruotsin edustusbiisi on ollut jonkinsortin poppia ja siis tällä tarkoitan ihan kunnon poppia.. kenties oopperalaulaja on ihan hyvä piristys näin välillä..

Tämän päivän vietin taas laulamisen merkeissä. Huomasi, että ei ole pitkään aikaan laulanut kahta päivää putkeen, koska ääni oli tänään jo suhteellisen väsynyt iltapäivästä. Hyvin kuitenkin jaksoi ja siitä suurin kiitos kuuluu loistavalle porukalle! Kevätkonsertit häämöttävät nurkan takana ja uutta ohjelmistoakin täytyy alkaa treenaamaan ihan kunnolla. Nyt ääni saa kuitenkin levätä hyvän aikaa.

Emmoista höpöttelen vaikka huomenna. Täytyy alkaa pakkaamaan. Huomenna lähden kotia kohti taas.. onneksi pääsen autolla niin voin raahata mukana kaikki vanhat nuotitkin (joista osa olisi ehkä joskus pitänyt jonnekin palauttaa) :) Pääsen laulamaan ja soittamaan ihan omassa rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti