sunnuntai 4. tammikuuta 2009

"Vanhaa" musiikkia

Uuden vuoden aikana keskustelimme monista sellaisista bändeistä, joita ei enää ole edes olemassa, mutta silti ovat vaikuttaneet meihin. En käsittele kaikkia.. kuitenkin muutaman, joista käyty keskustelu jäi mieleeni ja olen miettinyt näitä yhtyeitä edelleen uuden vuoden jälkeenkin.

Tehosekoitin: itse olen kuunnellut tehosekoitinta varmaan 10 vuoden ajan. Niinpä minulle tuli yllätyksenä, kun henkeen ja vereen (ainakin melkein) musiikkia harrastavat tyypit sanoivat, että ovat alkaneet kuunnella Tehareita vasta yhtyeen lopettamisen jälkeen. Ovat kuulemma vasta myöhemmin tajunneet kuinka hienosta yhtyeestä on ollut kyse. Tai niin ne ainakin väittivät.. mytäilivätkö sitten vain minun mielipiteitäni.. en usko. Mielestäni on uskomatonta miten neljä vuotta nuorempi serkkuni ei ole koskaan kuunnellut kyseistä yhtyettä. Tehareista puhuttaessa hän on minulta kysynyt "mikä ihmeen tehosekoitin?". Mihin tämä maailma on menossa? Kysynpähän vaan. On se vaan niin kummallista. Kuva: Rakkauden Gangsterit-levyn kansi.. ja kuva levykauppa äx:n sivuilta.


Toinen edesmennyt yhtye, josta puhuimme oli Leevi and the Leavings. Ikävä kyllä tämän yhtyeen keulahahmokin on jo edesmennyt. Ystävilläni on asunto, johon kaikki ovat tervetulleita.. heidän keittiössään kuuntelemme usein kahvia juodessamme Leevien kokoelmaa. Itse en ole niinkään paljon kyseistä yhtyettä kuunnellut ennen viime marraskuussa tekemäämme laivareissua. Automatkat Oulusta - Turku ja Turku - Oulu kuluivat hyvinkin pitkälle Leevien tahdittamana. Itse olen jo pitkään ihmetellyt sitä, kuinka jollakin tavalla neutraalia musiikkia Leevit tekivät. Vaikka lyriikat biiseissä ovatkin joskus mitä ovat, niin aika harvalla on negatiivista sanottavaa yhtyeen musiikista.. tai sitten minä en ole vain törmännyt niihin ihmisiin.
Kuva

Lisäksi puheenaiheina oli mm. The Crash. Itse en varmaan koskaan kyllästy kuuntelemaan Teemu Brunilan ääntä. Kontrasti puheäänen ja lauluäänen välillä on jotakin... en edes keksi mitään sanaa siihen. Jeps jeps. Tässä oli tällaisia sunnuntaiaamun musiikkimietteitä. Eivätkä nämä yhtyeet nyt niin vanhoja ole, vaikka otsikkona onkin "vanhaa" musiikkia. Mutta Teharit ja Leevi ainakin jo edesmenneitä yhtyeitä.. mutta huomioikaa kuitenkin lainausmerkit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti