perjantai 4. syyskuuta 2009

Ruokaa, leipomista ja hyvää seuraa..

Eilinen päivä vain hävisi jonnekin.. olihan se toki kaikenlaisia kommelluksia täynnä. Aamusta sain viestin, jossa ystäväni pyysi kyläilemään.. joten jo aamupäivästä hyppäsin bussiin (pyörä yhä edelleenkin rikki) ja suhasin ystäväni luo. Illemmalla toinenkin ystävämme oli tulossa käymään tuolla kaveripariskunnan luona ja niinpä päätimme tehdä jotakin hyvää ruokaa.. jäkiruokaa unohtamatta. Aika pian päätimme tehdä höyrytettyjä juureksi, kastikkeessa haudutettuja pihvejä, salaattia sekä jälkiruoaksi Creme Brûléta (meniköhän edes nuo aksenttimerkit kohdilleen). Yhdellä ystävistäni on keliakia ja se tuo tietenkin aina hieman haastavuutta ruoan laittoon.. yleensä se ei kuitenkaan aiheuta minkäänlaista päänvaivaa.. siihen on jo niin tottunut.

Ostimme kaupasta kaikki tarvittavat ruokavärkit ja lähdimme tekemään jälkiruokaa. Ostimme Dr. Oetkerin valkimoista löytyvän Brûlée paketin, johon tarvitsee ostaa lisäksi vain maitoa ja kermaa. aloimme keittelemään jälkiruokaa ja minä ihan huvikseni aloin lukemaan pakettia (en muista enää mitä etsin) ja luin kaikki pikkupräntit.. laatikon pohjasta löytyikin sitten sellainen kiva pieni präntti "sisältää gluteenia". No.. toista jälkkäriä miettimään.. lopulta tarkistimme myös pihvipaketin ja sieltähän löytyi sitten kaikenmaailman maissitärkkelyksen ja soijan lisäksi myös vehnää. Onneksi kauppa oli lähellä. Ostimme uudet pihvit ja kaverille gluteenittoman porkkanaleivoksen. No.. olihan se ruoka toki hyvää :) Kaikesta kohelluksesta huolimatta :) Ihan hyvää tuosta paketti Brûléestakin tulee.. kun se on kuitenkin suhteellisen työläs tehdä alusta asti itse.

Tänään olenkin sitten tehnyt kotona tonnikala-paprika-vesikastanja-chili-risottoa.. hyvää tuli. Porukat aikoivat tulla sunnuntaina vierailulle kun mökiltä tulevat ja leivoin sitten jo tänään sunnuntaita varten. Sunnuntaina tarjolla on sitten mustikkamuffinseja ja omenapiirakkaa kermavaahdon kera.En ole vielä kumpaakaan uskaltanut maistaa ja en tiedä kannattaako se edes. Olen nimittäin onnistunut saamaan itselleni ihan hirvittävän flunssan ja veikkaanpas, että oikein mikään ei maistu miltään. En jaksanut alkaa etsimään mitään uusia resepetejä, joten molemmat on tehty sellaisella perusreseptillä joka löytyy melkein joka paikasta :)

Syys siihen, että leivoin jo tänään sunnuntaita varten on se, että huomenna en ehdi. Aamusta lähdemme muutaman hyvän ystäväni kanssa käymään tuolla vähän pohjoisempana.. eli Tornio-Haaparanta -akselilla.. ja määränpäänä tietenkin Ikea ja muutama muu kauppa :) Huominen ilta meneekin sitten isommalla porukalla iltaa istuen.. baariin en kuitenkaan toivottavasti eksy.. juurikin siksi, että vanhempani ovat sunnuntaina tulossa käymään :) Nyt taidan keittää teetä ja mennä parantelemaan tätä flunssaa...

Ai niin. Katsottiin eilen Harper's Island ja vannoin, että en koskaan katso sitä yksin. Meitä istui neljä samalla sohvalla, joten tunnelma oli hyvin tiivis ja olosuhteet turvalliset ja siltikin meinasin kuolla sydänkohtaukseen.. tuollainen sarja ei vain sovi minun psyykkeelleni.. vaikka kyllähän se aika koukuttava oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti