tiistai 22. syyskuuta 2009

Lapsuuteni rantamaisemat.

Kuten olen ehkä joskus maininnutkin, olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni suhteellisen lähellä jokea. Omassa kodissani ei ollut omaa rantaa, mutta mummolassa oli. Kesät tietenkin käytännössä katsoen asuin mummolassa ja siellä ollessani suurin osa ajasta meni uidessa tai muuten rannalla lorkkiessa.
Rantaan vievä polku on nyt jo kasvanut melkein umpeen. Ennen sinne meni leveä polku, vaikka tällä kohdalla ei koskaan käytykään uimassa. Tuossa rannassa kuitenkin pidettiin venettä ja lisäksi sieltä haettiin aina joskus vettä kukkien kasteluun ja lasten leikkeihin.
Rantakalliot näkyivät joskus enemmän ja joskus vähän vähemmän. Tänän syksynä ei ole satanut paljon ja veden pinta on joessa aika matalalla. Aika harvoin on päässyt noin pitkälle kävelemään kuivin jaloin. Yleensä jonkun matkaa on pitänyt aina kahlata. Joki ei mummolan kohdalla ole kovinkaan syvä ja kahlaamalla pääse aika keskelle jokea.

Olen aina ollut vesi-ihminen. Tykkään vedestä todella paljon. Tykkään uida ja muuten vain istua ja katsella vettä. Vähän vanhempana olenkin viettänyt paljon aikaa kallioilla istuen ja vain vettä katsellen. Jotenkin pystyn veden äärellä rauhoittumaan ihan eri tavalla kuin missään muualla. Juuri nuo rantakalliot tuovat mieleeni paljon hyviä muistoja ja aina siellä ollessani palaa mieleeni joku kiva hetki lapsuudesta :) Oi niitä aikoja, kun serkkujen ja kavereiden kanssa tuolla aikaa vietettiin.. joskus osattiin olla vähän fiksummin kuin joskus.. mutta niitä aikoja on kyllä kiva muistella.. ja nyt alkaa tuntumaan, että vuosia on kulunut jo ihan liikaa siitä, kun viimeksi tuolla riekuttiin :)
Lopuksi oli vielä ihan pakko ottaa kuvia rannan heinistä.. en tiedä nuille virallisia nimiä, joten ovat vain heiniä. Olivat jotenkin niin ihanan värisiä. Kaikki kuvat olen siis ottanut tänään, kun äitini kanssa kävimme mummolassa.. ajattelin pitkästä aikaa ottaa sinne kameran mukaan. Vanhasta tutusta pihapiiristä löytyi yllättävän paljon taas uusia juttuja, kun jaksoi vähän aikaa pyöriä melkeinpä ympyrää ympärilleen katsellen.

Minua on tänään hemmoteltu tuliaisilla oikein olan takaa. Olen kasannut kaikki vain pöydälle ja kenties myöhemmin kerronkin niistä lisää. Sen vain sanon, että toiveitani oli kuunneltu ainakin joiltakin osin :) Nyt taidamme lähteä porukalla käymään kaupassa. Tänään pitäisi illalla jaksaa vielä pakata, jotta huomenna pääsen lähtemään hyvissä ajoin taas takaisin kotiin.. mutta sielläkään ei taas saa olla kovin kauaa.. koska torstaina matkani taas jatkuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti